Без проблеми приключи националното външно оценяване по БЕЛ за четвъртокласниците в

...
Без проблеми приключи националното външно оценяване по БЕЛ за четвъртокласниците в
Коментари Харесай

Спокойствие на малките матури в Пловдивско, 355 не се явиха на изпита

Без проблеми завърши националното външно оценяване по БЕЛ за четвъртокласниците в Пловдивско. По време на едночасовия изпит не са били засечени нарушавания, оповестиха от РУО-Пловдив.
Прочетете още
355 деца от общо 5654 четвъртокласници обаче не са се явили на матурата. Не е ясна повода за какво подобен огромен деца са решили да се откажат. За тях няма да има никакви последици, допълниха от РУО.

Припомняме, че национално външно оценяване по български език и литература стартира в 10ч., а децата имаха 60 минути, с цел да решат писмения тест. За деца със специфични просветителни потребности бяха дадени 30 минути повече. Тази година изпитът им бе приготвил диктовка на аудиофайл, езикови задания с избираем отговор, текст за четене с схващане и тестови задания към него, както и речева задача с креативен темперамент, изискваща свободен отговор.

Утре /30 май/ бъдещите прогимназисти ще положат изпит по математика. Предстои им да решат тест с 25 задания, от които 18 с избираем отговор, 5 с къс свободен отговор. МОН им е приготвил още една задача с уголемен свободен отговор и една текстова задача с три подусловия.

Оценките, които те ще получат, са в точки и ще бъдат вписани в удостоверението за приключен начален стадий на главно обучение.

Матурите им ще бъдат проверявани на локално равнище от комисия в Пловдив, като резултатите се чака да бъдат известени до 9 юни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР